Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 617
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 300
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1510
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 617
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 300
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1510
Składniki
Twaróg smażymy na patelni z rozpuszczonym masłem, doprawiamy solą, czosnkiem i kurkumą, (smażymy tak jak byśmy robili serek topiony z twarogu). Gdy z twarogu będzie się robiła lekko gęsta masa to dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, ciągle masę mieszamy. Tak zrobiony serek topiony wkładamy do rondelka, dodajemy wszystkie przyprawy, żółtka, śmietanę i wodę i doprowadzamy do zagotowania się. Podczas gotowania sosu cały czas go mieszamy. Dodajemy do niego usmażony, bardzo drobno pokrojony boczek wędzony lub kiełbasę. Dobrze mieszamy sos i na koniec dodajemy ser Mozzarella (wiórki). W między czasie gotujemy makaron Spaghetti.
Spaghetti podajemy polane obficie ugotowanym sosem. Smacznego !!!