Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Spaghetti z sosem serowo śmietankowym.
Składniki
- 10 dag twarogu
- 10 dag kiełbasy śląskiej lub boczku wędzonego
- 100 ml śmietany 30%
- 10 dag sera Mozzarella (wiórki)
- 150 ml wody
- 2 żółtka z kurzych jajek
- 1 mała łyżeczka masła
- sól
- cukier trzcinowy
- kurkuma
- natka pietruszki
- 1/3 małej łyżeczkiczosnku granulowanego
- 300 gram makaronu Spaghetti
Składniki
- 10 dag twarogu
- 10 dag kiełbasy śląskiej lub boczku wędzonego
- 100 ml śmietany 30%
- 10 dag sera Mozzarella (wiórki)
- 150 ml wody
- 2 żółtka z kurzych jajek
- 1 mała łyżeczka masła
- sól
- cukier trzcinowy
- kurkuma
- natka pietruszki
- 1/3 małej łyżeczkiczosnku granulowanego
- 300 gram makaronu Spaghetti

Potrzebne przybory kuchenne
nóż, patelnia, garnek,
Etapy przygotowania
Twaróg smażymy na patelni z rozpuszczonym masłem, doprawiamy solą, czosnkiem i kurkumą, (smażymy tak jak byśmy robili serek topiony z twarogu). Gdy z twarogu będzie się robiła lekko gęsta masa to dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, ciągle masę mieszamy. Tak zrobiony serek topiony wkładamy do rondelka, dodajemy wszystkie przyprawy, żółtka, śmietanę i wodę i doprowadzamy do zagotowania się. Podczas gotowania sosu cały czas go mieszamy. Dodajemy do niego usmażony, bardzo drobno pokrojony boczek wędzony lub kiełbasę. Dobrze mieszamy sos i na koniec dodajemy ser Mozzarella (wiórki). W między czasie gotujemy makaron Spaghetti.

Spaghetti podajemy polane obficie ugotowanym sosem. Smacznego !!!

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- 10 dag twarogu
- 10 dag kiełbasy śląskiej lub boczku wędzonego
- 100 ml śmietany 30%
- 10 dag sera Mozzarella (wiórki)
- 150 ml wody
- 2 żółtka z kurzych jajek
- 1 mała łyżeczka masła
- sól
- cukier trzcinowy
- kurkuma
- natka pietruszki
- 1/3 małej łyżeczkiczosnku granulowanego
- 300 gram makaronu Spaghetti
Twaróg smażymy na patelni z rozpuszczonym masłem, doprawiamy solą, czosnkiem i kurkumą, (smażymy tak jak byśmy robili serek topiony z twarogu). Gdy z twarogu będzie się robiła lekko gęsta masa to dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, ciągle masę mieszamy. Tak zrobiony serek topiony wkładamy do rondelka, dodajemy wszystkie przyprawy, żółtka, śmietanę i wodę i doprowadzamy do zagotowania się. Podczas gotowania sosu cały czas go mieszamy. Dodajemy do niego usmażony, bardzo drobno pokrojony boczek wędzony lub kiełbasę. Dobrze mieszamy sos i na koniec dodajemy ser Mozzarella (wiórki). W między czasie gotujemy makaron Spaghetti.
Spaghetti podajemy polane obficie ugotowanym sosem. Smacznego !!!
Bardzo smaczny wygląd gratuluję
Sos wygląda smakowicie!
To jest dobre :) mniam :)
Pyszne jedzonko:)