Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25374
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21280
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 120
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25374
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21280
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 120
Składniki
Twaróg smażymy na patelni z rozpuszczonym masłem, doprawiamy solą, czosnkiem i kurkumą, (smażymy tak jak byśmy robili serek topiony z twarogu). Gdy z twarogu będzie się robiła lekko gęsta masa to dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, ciągle masę mieszamy. Tak zrobiony serek topiony wkładamy do rondelka, dodajemy wszystkie przyprawy, żółtka, śmietanę i wodę i doprowadzamy do zagotowania się. Podczas gotowania sosu cały czas go mieszamy. Dodajemy do niego usmażony, bardzo drobno pokrojony boczek wędzony lub kiełbasę. Dobrze mieszamy sos i na koniec dodajemy ser Mozzarella (wiórki). W między czasie gotujemy makaron Spaghetti.
Spaghetti podajemy polane obficie ugotowanym sosem. Smacznego !!!