Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na szparagi. Dziś proponuję makaron spaghetti w kremowym sosie śmietanowym, właśnie ze szparagami z dodatkiem szynki i suszonych pomidorów. Pyszne połączenie którego musicie spróbować. Podaję składniki na 3 porcje.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Szparagi umyć. Odłamać zdrewniałe końcówki. Por pokroić w półplasterki, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojoną szynkę. Smażyć 2-3 minuty, następnie dodać pokrojone suszone pomidory. Smażyć jeszcze chwilę często mieszając. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki szparagi bez główek i utarty na tarce czosnek.
Chwilę podsmażyć i wlać śmietankę. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować 3-4 minuty. Po tym czasie dodać główki szparagów i gotować jeszcze około 2 minuty.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać do gorącego sosu. Wymieszać. Tak przygotowany makaron wyłożyć na talerze. Posypać utartym serem żółtym.