Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na szparagi. Dziś proponuję makaron spaghetti w kremowym sosie śmietanowym, właśnie ze szparagami z dodatkiem szynki i suszonych pomidorów. Pyszne połączenie którego musicie spróbować. Podaję składniki na 3 porcje.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Szparagi umyć. Odłamać zdrewniałe końcówki. Por pokroić w półplasterki, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojoną szynkę. Smażyć 2-3 minuty, następnie dodać pokrojone suszone pomidory. Smażyć jeszcze chwilę często mieszając. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki szparagi bez główek i utarty na tarce czosnek.
Chwilę podsmażyć i wlać śmietankę. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować 3-4 minuty. Po tym czasie dodać główki szparagów i gotować jeszcze około 2 minuty.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać do gorącego sosu. Wymieszać. Tak przygotowany makaron wyłożyć na talerze. Posypać utartym serem żółtym.