Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste, smaczne i pożywne danie, które nie wymaga długiego przygotowania. Pełnoziarnisty makaron spaghetti ze szpinakiem, śmietanką i szynką długodojrzewajacą to świetny sposób na posiłek, który możemy przygotować tuż po pracy lub kiedy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Tak proste i pyszne danie stworzymy w zaledwie kilka chwil.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak baby i smażymy do momentu, aż zmniejszy swoją objętość. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, a następnie dodajemy śmietankę. Całość zagotowujemy, dodajemy parmezan i doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i gałką muszkatołową.
Ugotowany makaron odcedzamy z wody i przekładamy na patelnię z sosem oraz szpinakiem. Całość dokładnie mieszamy i wykładamy na talerze. Podajemy z kawałkami szynki długodojrzewającej.