Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niskokaloryczne danie, łatwe i szybkie do przygotowania. w sam raz dla wszystkich dbających o linię. Pyszne, bardzo aromatyczne mięso wołowe z wyraźną nutą rozmarynu. Polecam gorąco!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Najpierw przygotowujemy sos, to proste: Pomidory wrzucamy do rondelka, dodajemy kapary, cebulkę pokrojoną w kostkę oraz odrobinę rozmarynu. Całość dusimy dosłownie 5 minut, następnie blendujemy, doprawiamy solą i zmielonym pieprzem. Mięso opłukać, rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, steki smażyć na mocno rozgrzanej patelni (użyłam grillowej). Pod koniec smażenia każdy stek lekko posolić. Podawać z sosem, ryżem na sypko lub ziemniakami z wody.
Smacznego.