Do góry

Dania główne Przepis na:

Stek wołowy z sosem pomidorowo- kaparowym

Stek wołowy z sosem pomidorowo- kaparowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 49431

Dodano:

Odsłon: 1722

Niskokaloryczne danie, łatwe i szybkie do przygotowania. w sam raz dla wszystkich dbających o linię. Pyszne, bardzo aromatyczne mięso wołowe z wyraźną nutą rozmarynu. Polecam gorąco!

Składniki

  • wołowina bez kości (najlepiej polędwica wołowa) 4x 150g
  • pomidory krojone 1 puszka (400g)
  • kapary marynowane 3 łyżeczki
  • cebula 1 sztuka
  • sól, pieprz czarny mielony
  • świeży rozmaryn 2 gałązki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Stek wołowy z sosem pomidorowo- kaparowym

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowujemy sos, to proste: Pomidory wrzucamy do rondelka, dodajemy kapary, cebulkę pokrojoną w kostkę oraz odrobinę rozmarynu.
    Całość dusimy dosłownie 5 minut, następnie blendujemy, doprawiamy solą i zmielonym pieprzem.

    Mięso opłukać, rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem.
    Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, steki smażyć na mocno rozgrzanej patelni (użyłam grillowej). Pod koniec smażenia każdy stek lekko posolić.
    Podawać z sosem, ryżem na sypko lub ziemniakami z wody.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monikagotuje 26 stycznia 2015 U mnie często goszczą na stole steki wołowe,ja przygotowuje inaczej ale twoja propozycja do wypróbowania,pozdrawiam: Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 25 stycznia 2015 Przepyszna, aromatyczna i lekka propozycja na świetne mięsko. Wspaniałe :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń