Do góry

Dania główne Przepis na:

Stek z udźca wołowego z sałatką

Stek z udźca wołowego z sałatką

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 81

Dodano:

Odsłon: 59

Stek z udźca wołowego z sałatką

Składniki

  • Mięso z udźca wołowego - 2 kawałki
  • Olej, oliwa z oliwek
  • Mix sałat
  • 1 papryka
  • Pomidory koktajlowe - kilka
  • Bułka
  • Przyprawy
1-2 os. 15 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Stek z udźca wołowego z sałatką

Przygotowanie

  1. Mięso musi poleżeć trochę po wyjęciu z lodówki.

    Następnie kładziemy na rozgrzaną patelnię.

    W tym przypadku nie udało się osiągnąć klasycznego timingu 2-4-6 minut,

    Dobre wysmażenie ("well done"), mięso osiągnęło po około 13 minutach, przewracane co 1-2 minuty na drugi bok.

    Sałatkę zrobiłem z sałaty, papryki, pomidorów koktajlowych, polałem oliwą z oliwek.

    W tym przypadku bułka pszenna a'la ciabata.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń