Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Portobello - piękna nazwa i wyjątkowy smak. Grzyby portobello to tak naprawdę nieco odmieniona pieczarka, którą ze względu na rozmiar najczęściej faszerujemy, a można ją również przygotować w formie pysznych steków :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11880
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1301
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12521
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3605
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11880
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1301
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12521
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3605
Składniki
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do składników na marynatę. Dokładnie mieszamy.
Pieczarki myjemy i usuwamy trzony, nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Zamarynowane pieczarki smażymy na odrobinie oleju, z obu stron do momentu aż będą miękkie. Podczas smażenie można lekko dociskać, żeby równo się usmażyły. Smacznego!