Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Portobello - piękna nazwa i wyjątkowy smak. Grzyby portobello to tak naprawdę nieco odmieniona pieczarka, którą ze względu na rozmiar najczęściej faszerujemy, a można ją również przygotować w formie pysznych steków :)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2150
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17974
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2150
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17974
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1991
Składniki
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do składników na marynatę. Dokładnie mieszamy.
Pieczarki myjemy i usuwamy trzony, nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Zamarynowane pieczarki smażymy na odrobinie oleju, z obu stron do momentu aż będą miękkie. Podczas smażenie można lekko dociskać, żeby równo się usmażyły. Smacznego!