Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do wykonania, smaczne i chętnie konsumowane danie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12446
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13403
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5667
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12446
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13403
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5667
Składniki
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem . Pokroić na 2,5 cm plastry. Natrzeć olejem i oprószyć pieprzem. Nie wkładać do lodówki. Steki przed pieczeniem powinny stać około 2 godzin w temperaturze pokojowej.
Układać na dobrze rozgrzanym grillu i smażyć przez 3-4 minuty. Przełożyć na talerz i pozwolić im "odpocząć"- przynajmniej tyle minut, ile się smażyły. Dopiero teraz je posolić. Na każdym rozsmarować masło zmiksowane z czosnkiem lub świeżym rozmarynem.