Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do wykonania, smaczne i chętnie konsumowane danie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1019
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 935
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12788
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1019
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 935
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12788
Składniki
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem . Pokroić na 2,5 cm plastry. Natrzeć olejem i oprószyć pieprzem. Nie wkładać do lodówki. Steki przed pieczeniem powinny stać około 2 godzin w temperaturze pokojowej.
Układać na dobrze rozgrzanym grillu i smażyć przez 3-4 minuty. Przełożyć na talerz i pozwolić im "odpocząć"- przynajmniej tyle minut, ile się smażyły. Dopiero teraz je posolić. Na każdym rozsmarować masło zmiksowane z czosnkiem lub świeżym rozmarynem.