Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, bardzo łatwa potrawa z piersi kurczaka. Podawać można z ryżem, kaszą i ziemniakami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33826
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33826
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Piersi przyprawiłem, pokroiłem w paski i podsmażyłem. Pieczarki obrałem i pokroiłem w plasterki, cebulę pokroiłem w pióra, a paprykę w krążki.
W niedużym garnku podsmażyłem cebulkę, dodałem pieczarki i paprykę. Śmietanę wymieszałem z połową szklanki wody, zalałem warzywa i zagotowałem.
Następnie dodałem kurczaka, razem gotowałem 10 minut. Na koniec doprawiłem musztardą i ewentualnie solą, pieprzem.
Najlepiej smakuje z ryżem ale ziemniaki też są OK. Kurczak zawsze daje radę ! Przemycamy zdrowie: Do strogonowa łatwo "przemycić" otręby i oczywiście kurkumę. Kurkuma nie tylko zawalczy z cholesterolem, ale również doda koloru kurczakowi.