Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pomysł na sycący, smaczny i aromatyczny, rozgrzewający obiad. Idealny na zimne dni. Gulasz można też podać jako danie na ciepło podczas przyjęcia lub na kolację. Przygotowanie tej potrawy nie jest trudne lecz trochę czasochłonne, jednak wystarczy wrzucić składniki do garnka i większość czasu gulasz robi się sam. Poniżej moja wersja tej znanej i lubianej na całym świecie potrawy.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15513
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 333
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2808
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15513
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 333
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2808
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso, aż zbrązowieje. Zalać bulionem (lub wodą) tak, aby mięso było ledwo zakryte. Dodać przyprawy - papryki, liście laurowe, ziele angielskie. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę podsmażyć na patelni, dodać do mięsa. Dodać też musztardę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni podsmażyć pieczarki i dodać do mięsa kiedy zmięknie. Dodać też ogórki kiszone oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Gotować jeszcze 10-15 minut. W razie potrzeby doprawić, strogonow można podać ze świeżym chlebem lub białą bułeczką, ale świetnie smakuje też z ziemniakami z wody, ryżem na sypko lub domowym makaronem.