Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy przychodzą święta czy też inne domowe uroczystości i chcę zrobić jakieś dodatkowe danie na ciepło, to zazwyczaj pada właśnie na strogonowa.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 125
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1820
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14466
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19547
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 125
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1820
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14466
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19547
Składniki
Na rozgrzanym oleju rumienimy posiekany czosnek oraz drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy oczyszczone z błon i pokrojone w kostkę mięso. Podlewamy 500ml przegotowanej, zimnej wody i dusimy pod przykryciem do miękkości- w trakcie, jeśli woda zbytnio odparowała, dolewamy nowej. Na drugiej patelni, na maśle dusimy pokrojone w talarki pieczarki, dodajemy pokrojone w krótkie paski papryki oraz obrane i pokrojone w talarki ogórki. Dusimy chwilę razem, po czym wraz z miękkim mięsem przekładamy do garnka. Odrobinę wywaru łączymy z koncentratem pomidorowym oraz śmietaną, po czym przekładamy do całości. W ⅓ szklanki zimnej wody mieszamy mąkę, tak by nie było grudek i wlewamy do garnka. Doprawiamy do smaku słodką papryką, solą oraz pieprzem. Możemy także dorzucić szczyptę cukru.