Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strogonow to pomysł na sycący, smaczny i aromatyczny, rozgrzewający obiad. Idealny na zimne dni. Gulasz można też podać jako danie na ciepło podczas przyjęcia lub na kolację. Przygotowanie tej potrawy nie jest trudne, lecz trochę czasochłonne. Jednak wystarczy wrzucić składniki do garnka i większość czasu gulasz robi się sam. Poniżej moja wersja tej znanej i lubianej na całym świecie potrawy.
Modyfikacja przepisów jest bardzo interesująca. Lubię czasami coś dodać, coś...
Odsłon: 669
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2750
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 338
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2126
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 2719
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 296
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2750
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 338
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2126
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 2719
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 296
Składniki
Mięso oczyścić, pokroić w kostkę, oprószyć mąką. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso, aż zbrązowieje. Zalać bulionem (lub wodą) tak, aby mięso było ledwo zakryte. Dodać przyprawy - papryki, liście laurowe, ziele angielskie. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, ogórki i paprykę pokroić w paseczki. Cebulę podsmażyć na patelni, dodać do mięsa. Dodać też musztardę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni podsmażyć pieczarki i dodać do mięsa kiedy zmięknie. Podsmażyć też paprykę, po czym przełożyć ją do mięsa. Dodać też ogórki kiszone, wymieszać. Dwie łyżki mąkę połączyć z niewielką ilością zimnej wody i wlać do gulaszu, wymieszać. Gotować jeszcze 10-15 minut. W razie potrzeby doprawić. Strogonow można podać ze świeżym chlebem lub białą bułeczką, ale świetnie smakuje też z ziemniakami z wody, ryżem ugotowanym na sypko lub domowym makaronem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Dania główne
Farsz do naleśników na słono
Dania główne
Pieczone kotlety na młodej kapuscie
Tarta z cukinią
Prosta i szybka w przygotowaniu tarta z cukinią doskonale sprawdzi się zarówn...
Odsłon: 338
Krokiety bolognese
W nawale dzisiejszych zajęć, znalazłem chwilę aby wklepać przepis. Post, jak...
Odsłon: 28