Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modyfikacja przepisów jest bardzo interesująca. Lubię czasami coś dodać, coś odjąć, coś zmienić. W tym przepisie składniki są znane, smak niesamowity i do tego łatwy w działaniu. Polecam.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326205
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12024
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16662
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326205
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12024
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16662
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Składniki
Paprykę kroimy w kostkę, może być większa ja taką lubię.
Ogórki również kroimy w kostkę. Jak ktoś lubi, może obrać ze skórki, ale ja tego nie robię.
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy ulubione przyprawy i podsmażamy pierś na oleju. Możemy pierś przygotować wcześniej zostawiając w przyprawach na całą noc.
Pieczarki i cebulę obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle w garnku. Na początku dodajemy paprykę i podsmażamy.
Możemy wcześniej przygotować 1,5 l bulionu warzywnego. Jak wszystkie składniki mamy już gotowe, to do smażonych pieczarek dodajemy pokrojoną paprykę, podsmażonego kurczaka i wlewamy bulion warzywny. Lekko gotujemy i na końcu dodajemy pokrojone ogórki. Gotujemy około 10 minut, by wszystkie smaku przeniknęły sobą.
I mamy super danie. Nakładamy do miseczki dekurujemy listkiem bazylii i smacznego.