Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modyfikacja przepisów jest bardzo interesująca. Lubię czasami coś dodać, coś odjąć, coś zmienić. W tym przepisie składniki są znane, smak niesamowity i do tego łatwy w działaniu. Polecam.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1472
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1472
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Składniki
Paprykę kroimy w kostkę, może być większa ja taką lubię.
Ogórki również kroimy w kostkę. Jak ktoś lubi, może obrać ze skórki, ale ja tego nie robię.
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy ulubione przyprawy i podsmażamy pierś na oleju. Możemy pierś przygotować wcześniej zostawiając w przyprawach na całą noc.
Pieczarki i cebulę obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle w garnku. Na początku dodajemy paprykę i podsmażamy.
Możemy wcześniej przygotować 1,5 l bulionu warzywnego. Jak wszystkie składniki mamy już gotowe, to do smażonych pieczarek dodajemy pokrojoną paprykę, podsmażonego kurczaka i wlewamy bulion warzywny. Lekko gotujemy i na końcu dodajemy pokrojone ogórki. Gotujemy około 10 minut, by wszystkie smaku przeniknęły sobą.
I mamy super danie. Nakładamy do miseczki dekurujemy listkiem bazylii i smacznego.