Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Struś w warzywach to idealne danie dla osób lubiących eksperymenty w kuchni.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 176
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 176
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Mięso strusia opłukać, osuszyć. Włożyć do miseczki, posypać przyprawami i odstawić na godzinę. Cebule, marchewki, pory i seler umyć, pokroić. Mięso włożyć do garnka, posypać solą i pieprzem, dodać warzywa, zalać winem.
Gotować do miękkości warzyw, pod koniec dodać zielony groszek. Kalafior i ziemniaki ugotować osobno. Pomidory pokroić w cząstki. Mięso wyjąć, ułożyć na talerzu, obłożyć gotowanymi warzywami, posypać natką.