Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Vegański pożywny obiad. Obiad jest na prawdę objętościowy pożywny. Zrobisz go w niecałe 30 minut!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19297
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13060
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232160
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19297
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13060
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232160
Składniki
Na początku gotuje 70g makaronu 100% z zielonego groszku, ale pamiętajcie możecie użyć każdego innego!
Następnie na patelnie wylewacie 3 ml oliwy, pokrojoną cukiernię, paprykę, pieczarki i cebulę smażycie przez 3-4 minuty. Ilość warzyw nie podaje, ponieważ to według gustu.
Nasze warzywa na patelni zalewam 200 ml passatą (na zdjęciu widoczna jakiej dokładnie używam, oczywiście każda inna może być). Do tego dajemy 20g śmietany wegańskiej lub zwykłej. Całość mieszamy.
Kolejnym krokiem będzie dodanie przypraw, ilość według uznania ALE do tego makaronu koniecznie dodaje czosnek granulowany oraz ostrą przyprawę, dzięki temu makaron będzie miał bardziej wyrazisty smak
Gry makaron się ugotuje, mieszany go z pozostałymi składnikami na patelni. Na sam koniec dajemy groch z puszki ( ja dałam 1/3 puszki ) oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę.
Smacznego!!!