Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Vegański pożywny obiad. Obiad jest na prawdę objętościowy pożywny. Zrobisz go w niecałe 30 minut!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 266
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40419
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5288
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 266
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40419
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5288
Składniki
Na początku gotuje 70g makaronu 100% z zielonego groszku, ale pamiętajcie możecie użyć każdego innego!
Następnie na patelnie wylewacie 3 ml oliwy, pokrojoną cukiernię, paprykę, pieczarki i cebulę smażycie przez 3-4 minuty. Ilość warzyw nie podaje, ponieważ to według gustu.
Nasze warzywa na patelni zalewam 200 ml passatą (na zdjęciu widoczna jakiej dokładnie używam, oczywiście każda inna może być). Do tego dajemy 20g śmietany wegańskiej lub zwykłej. Całość mieszamy.
Kolejnym krokiem będzie dodanie przypraw, ilość według uznania ALE do tego makaronu koniecznie dodaje czosnek granulowany oraz ostrą przyprawę, dzięki temu makaron będzie miał bardziej wyrazisty smak
Gry makaron się ugotuje, mieszany go z pozostałymi składnikami na patelni. Na sam koniec dajemy groch z puszki ( ja dałam 1/3 puszki ) oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę.
Smacznego!!!