Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony zestaw ,polecam
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16702
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 392
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16702
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 392
Składniki
Słodkie ziemniaki myjemy ,suszymy i kroimy w większą kostkę .Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku 200 stopni około 1h obracając je co jakiś czas ,by nie przywarły .W między czasie robimy nasza surówkę . Obieramy marchewkę i cebule .Z kapusty wykrajamy twarda część i dzielimy na mniejsze kawałki .Wrzucamy do robota kuchennego używając małych oczek .cebule kroimy w cieniutkie plasterki . wszystko mieszamy ,dodajemy sól ,pieprz ,odrobinę soku z cytry i trochę Stevi do smaku .mieszamy odstawiamy do lodówki .Steki nacieramy oliwa i sosem sojowym doprawiamy przyprawą do mięs .na rozgrzaną patelnie wrzucamy i smażymy około 4 min z jednej strony . Surówka wyszła na 4 osoby,polecam włożyć do słoika i odstawić w ciemne chłodne miejsce do następnego obiadu będzie idealna .