Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony zestaw ,polecam
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1749
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 39
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 173
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3111
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1749
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 39
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 173
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3111
Składniki
Słodkie ziemniaki myjemy ,suszymy i kroimy w większą kostkę .Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku 200 stopni około 1h obracając je co jakiś czas ,by nie przywarły .W między czasie robimy nasza surówkę . Obieramy marchewkę i cebule .Z kapusty wykrajamy twarda część i dzielimy na mniejsze kawałki .Wrzucamy do robota kuchennego używając małych oczek .cebule kroimy w cieniutkie plasterki . wszystko mieszamy ,dodajemy sól ,pieprz ,odrobinę soku z cytry i trochę Stevi do smaku .mieszamy odstawiamy do lodówki .Steki nacieramy oliwa i sosem sojowym doprawiamy przyprawą do mięs .na rozgrzaną patelnie wrzucamy i smażymy około 4 min z jednej strony . Surówka wyszła na 4 osoby,polecam włożyć do słoika i odstawić w ciemne chłodne miejsce do następnego obiadu będzie idealna .