Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z kapustą kiszoną i porem

Surówka z kapustą kiszoną i porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5360

Dodano:

Odsłon: 3887

Smak surówki podkreślony przez dodatek pora,dla mnie pycha:)

Składniki

  • kapusta kiszona, 250g
  • marchewka mała(o ile nie ma jej w kapuście)
  • por, 1/2 sztuki
  • jabłko, 1 małe
  • sól,pieprz
  • oliwa,2 łyżki
  • cukier do smaku,opcjonalnie
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę opłukać (jeśli jest kwaśna),odcisnąć dobrze i drobno pokroić.

  2. Marchewkę obrać,zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

  3. Pora pokroić na drobne półplasterki.

  4. Jabłko obrać,zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Wszystko razem wymieszać,doprawić,dodać oliwę,ponownie wymieszać.Odstawić na 20 minut by składniki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń