Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
* W tym sosie nie jest potrzebny żaden ser. ** Ten sos jest bardzo łatwy do przygotowania, ale potrzebuje naprawdę dobrych pomidorów, świeżych ziół i dobrej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Fajnie jest tworzyć nowe smaki, zastępując zioła lub dodając różne składniki do podstawowej mieszanki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2656
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2924
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2656
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2924
Składniki
1. Wszystkie składniki sosu przełóż do naczynia żaroodpornego i dokładnie wymieszaj. 2. Pozostaw do marynowania na co najmniej 2 godziny. 3. Nie ma znaczenia, czy pozostawisz sos na dłużej. 4. Rozgrzej piekarnik do temperatury 150°C. 5. Ugotuj spaghetti lub bucatini al dente wg instrukcji na opakowaniu. 6. Podczas gotowania makaronu umieść naczynie żaroodporne z sosem w piekarniku. 7. Gdy spaghetti lub bucatini jest gotowe przełóż do naczynia żaroodpornego z sosem, dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj. 8. Smacznego.