Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kaczki w sosie z dodatkiem żurawiny. Pyszna potrawa na świąteczny niedzielny obiad.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5877
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8238
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5644
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5877
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8972
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8238
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5644
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, jak ma kość usuwamy, solimy i układamy w woreczku do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym pierniku 40 minut w 180 °C.
2. W tym czasie robimy sos, cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy szczyptę czosnku, koncentrat pomidorowy, ketchup, kostkę rosołową, żurawinę i podlewamy jedną szklanką wody. Gotujemy 10 minut.
3. Mięso po upieczeniu możemy pokroić na cieńsze kawałki, układamy w naczyniu i polewamy sosem. 4. Danie gotowe. 5. Smacznego.