Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kaczki w sosie z dodatkiem żurawiny. Pyszna potrawa na świąteczny niedzielny obiad.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94882
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1896
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5714
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5706
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94882
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1896
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5714
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5706
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, jak ma kość usuwamy, solimy i układamy w woreczku do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym pierniku 40 minut w 180 °C.
2. W tym czasie robimy sos, cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy szczyptę czosnku, koncentrat pomidorowy, ketchup, kostkę rosołową, żurawinę i podlewamy jedną szklanką wody. Gotujemy 10 minut.
3. Mięso po upieczeniu możemy pokroić na cieńsze kawałki, układamy w naczyniu i polewamy sosem. 4. Danie gotowe. 5. Smacznego.