Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna szynka, doskonale nadająca się jako danie główne nie tylko na świąteczną kolację.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112975
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 315
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 662
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 529
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112975
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 315
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 662
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 529
Składniki
Przygotować wszystkie składniki
Szynkę obwiązać ściśle sznurkiem, aby uzyskać zwartą kształtną formę.
Do dużego garnka włożyć owiązaną szynkę, zalać gorącą wodą, winem, dodać korzeń fenkułu (lub opakowanie suszonego kopru), przepołowione cebule i resztę przypraw.
Gotować około 1 godzina na 1 kg mięsa (3kg mięsa = 3godziny gotowania)
Przygotowanie glazury. Wszystkie składniki wrzucić do rondelka, podgrzewać do konsystencji gęstego syropu.
Ugotowaną szynkę umieścić w rondlu do pieczenia.
Posmarować przygotowaną glazurą.
Podpiekać ok 15 min w piekarniku w 200 stopniach Celsjusza.
Serwować w towarzystwie lekkiej surówki lub wedle upodobań. (ja podaje w towarzystwie sałatki typu greckiego)