Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna szynka, doskonale nadająca się jako danie główne nie tylko na świąteczną kolację.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10521
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6029
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1074
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 8009
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10521
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6029
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1074
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 8009
Składniki
Przygotować wszystkie składniki
Szynkę obwiązać ściśle sznurkiem, aby uzyskać zwartą kształtną formę.
Do dużego garnka włożyć owiązaną szynkę, zalać gorącą wodą, winem, dodać korzeń fenkułu (lub opakowanie suszonego kopru), przepołowione cebule i resztę przypraw.
Gotować około 1 godzina na 1 kg mięsa (3kg mięsa = 3godziny gotowania)
Przygotowanie glazury. Wszystkie składniki wrzucić do rondelka, podgrzewać do konsystencji gęstego syropu.
Ugotowaną szynkę umieścić w rondlu do pieczenia.
Posmarować przygotowaną glazurą.
Podpiekać ok 15 min w piekarniku w 200 stopniach Celsjusza.
Serwować w towarzystwie lekkiej surówki lub wedle upodobań. (ja podaje w towarzystwie sałatki typu greckiego)