Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna szynka, doskonale nadająca się jako danie główne nie tylko na świąteczną kolację.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 223
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 260
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 159
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 131
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2210
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 223
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 260
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 159
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 131
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2210
Składniki
Przygotować wszystkie składniki
Szynkę obwiązać ściśle sznurkiem, aby uzyskać zwartą kształtną formę.
Do dużego garnka włożyć owiązaną szynkę, zalać gorącą wodą, winem, dodać korzeń fenkułu (lub opakowanie suszonego kopru), przepołowione cebule i resztę przypraw.
Gotować około 1 godzina na 1 kg mięsa (3kg mięsa = 3godziny gotowania)
Przygotowanie glazury. Wszystkie składniki wrzucić do rondelka, podgrzewać do konsystencji gęstego syropu.
Ugotowaną szynkę umieścić w rondlu do pieczenia.
Posmarować przygotowaną glazurą.
Podpiekać ok 15 min w piekarniku w 200 stopniach Celsjusza.
Serwować w towarzystwie lekkiej surówki lub wedle upodobań. (ja podaje w towarzystwie sałatki typu greckiego)