Do góry

Dania główne Przepis na:

Świąteczny karp z pieczarkami

Świąteczny karp z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3790

Dodano:

Odsłon: 7080

Karp żeby smakować wyśmienicie nie potrzebuje wielu dodatków. Przekonajcie się sami!

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Świąteczny karp z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Płaty rybne z każdej strony posyp solą i pieprzem. Panieruj w mące. Smaż na głębokim tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Pieczarki pokrój w plastry, smaż na patelni do czasu aż pozbędą się nadmiaru wody. Dopraw je do smaku solą i pieprzem. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj tłuszczem. Wyłóż karpia. Przykryj pieczarkami. Posyp startymi wiórkami masła (wcześniej je zamróź, łatwiej się zetrze). Zapiekaj przez pół godziny w 180 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń