Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wydanie duszonego królika. Mięso jest kruche i delikatne. Polecam!!!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5730
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 117
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 129
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 659
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5730
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 117
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 129
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 659
Składniki
Królika poporcjować, natrzeć solą, pieprzem, przeciśnietym czosnkiem i sporą ilością słodkiej papryki. Pozostawić na jakiś czas w lodówce. Pół kostki margaryny rozpuścić w garnku i poukładać na tym kawałki królika. Podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 30 min.
Cebulę pokroić w talarki i rozłożyć na kawałkach mięsa. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, ewentualnie czosnek granulowany lub inne przyprawy, które lubimy. Dalej dusić pod przykryciem, az mięso dojdzie. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego