Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo, szybko i pożywnie - tak można określić tę propozycje, skierowaną szczególnie do osób zapracowanych. Danie jest proste w przygotowaniu, a dzięki temu po długim dniu pracy, możemy szybko zjeść aromatyczny, sycący i smaczny obiadek :)
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 162
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 284
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 57
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 162
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 284
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 57
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy go solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, a natkę pietruszki delikatnie siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i szklimy na niej cebulkę, dodajemy oregano i doprowadzamy do uwolnienia jego aromatu. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i chwilę razem smażymy.
Do podsmażonych warzyw dodajemy kawałki kurczaka i delikatnie go podsmażamy. Całość zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy cukier brzozowy oraz ostrą paprykę, doprowadzamy do wrzenia i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Po tym czasie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy wszystko jeszcze przez 5 minut. Powstały sos podajemy z żytnimi świdrami.
Życzę smacznego! :)