Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo, szybko i pożywnie - tak można określić tę propozycje, skierowaną szczególnie do osób zapracowanych. Danie jest proste w przygotowaniu, a dzięki temu po długim dniu pracy, możemy szybko zjeść aromatyczny, sycący i smaczny obiadek :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy go solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, a natkę pietruszki delikatnie siekamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i szklimy na niej cebulkę, dodajemy oregano i doprowadzamy do uwolnienia jego aromatu. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i chwilę razem smażymy.
Do podsmażonych warzyw dodajemy kawałki kurczaka i delikatnie go podsmażamy. Całość zalewamy przecierem pomidorowym, dodajemy cukier brzozowy oraz ostrą paprykę, doprowadzamy do wrzenia i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Po tym czasie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy wszystko jeszcze przez 5 minut. Powstały sos podajemy z żytnimi świdrami.
Życzę smacznego! :)