Do góry

Dania główne Przepis na:

Syta patelnia.

Syta patelnia.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1627 Ocena: 23631

Dodano:

Odsłon: 1472

Usmażone kostki ziemniaków z połówkami małych pieczarek oraz skwarkami boczku z cebulą i przyprawami.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Syta patelnia.

Przygotowanie

  1. Obrane wymyte ziemniaki kroimy w kostkę, wymyte pieczarki kroimy na połówki i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Dodajemy pokrojony boczek i cebulę,cebulę kroimy w ćwierć plastry a boczek w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Smażymy pod przykryciem do miękkości składników.

  2. Podajemy na gorąco.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń