Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kostki ziemniaków z połówkami małych pieczarek oraz skwarkami boczku z cebulą i przyprawami.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 529
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1523
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 529
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 426
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1523
Składniki
Obrane wymyte ziemniaki kroimy w kostkę, wymyte pieczarki kroimy na połówki i smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor. Dodajemy pokrojony boczek i cebulę,cebulę kroimy w ćwierć plastry a boczek w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Smażymy pod przykryciem do miękkości składników.
Podajemy na gorąco. Smacznego!!!