Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kluski z boczkiem i cebulką można podawać z kiszoną kapustą
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13141
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1341
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39556
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13141
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1341
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39556
Składniki
Ziemniaki ugotować ,wysypać z garnka (ziemniaki nie mogą być zbyt wodniste ani kleiste)Letnie, ziemniaki przeciskamy przez praskę a gdy wystygną zarabiamy z resztą składników dodajemy ,jajko,mąkę ,sól( im krócej wyrabiamy tym są lepsze )Jeśli jeszcze są lepiące to podsypać jeszcze mąką(ciasto musi być gładkie ) Uformować wałki i pokroić na szagę czyli na ukos W garnku zagotować wodę i osolić wrzucić szagówki do gotującej wody od wypłynięcia na górę ,gotować przez 2-3 minuty .Ugotowane przełożyć od razu na talerz ,polać podsmażoną cebulką z boczkiem