Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kluski z boczkiem i cebulką można podawać z kiszoną kapustą
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4752
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 423
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15745
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4752
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 423
Składniki
Ziemniaki ugotować ,wysypać z garnka (ziemniaki nie mogą być zbyt wodniste ani kleiste)Letnie, ziemniaki przeciskamy przez praskę a gdy wystygną zarabiamy z resztą składników dodajemy ,jajko,mąkę ,sól( im krócej wyrabiamy tym są lepsze )Jeśli jeszcze są lepiące to podsypać jeszcze mąką(ciasto musi być gładkie ) Uformować wałki i pokroić na szagę czyli na ukos W garnku zagotować wodę i osolić wrzucić szagówki do gotującej wody od wypłynięcia na górę ,gotować przez 2-3 minuty .Ugotowane przełożyć od razu na talerz ,polać podsmażoną cebulką z boczkiem