Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kluski z boczkiem i cebulką można podawać z kiszoną kapustą
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 106
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 106
Składniki
Ziemniaki ugotować ,wysypać z garnka (ziemniaki nie mogą być zbyt wodniste ani kleiste)Letnie, ziemniaki przeciskamy przez praskę a gdy wystygną zarabiamy z resztą składników dodajemy ,jajko,mąkę ,sól( im krócej wyrabiamy tym są lepsze )Jeśli jeszcze są lepiące to podsypać jeszcze mąką(ciasto musi być gładkie ) Uformować wałki i pokroić na szagę czyli na ukos W garnku zagotować wodę i osolić wrzucić szagówki do gotującej wody od wypłynięcia na górę ,gotować przez 2-3 minuty .Ugotowane przełożyć od razu na talerz ,polać podsmażoną cebulką z boczkiem