Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
myślę,że odmian szakszuki jest tyle ilu kucharzy na świecie ;-) to danie ma milion kombinacji i dodatkòw w zależności co lubimy najbardziej,jedno jest pewne,że jest przepyszna,sycąca,bardzo odżywcza i regenerująca,polecam smacznie ;-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
wszystkie warzywa kroimy w średnie paski,czosnek obieramy-zostawiamy całe ząbki,pietruszkę siekamy jajka rozbijamy do miseczki,parmezan ścieramy na średnie płaty
masło klarujemy i wrzucamy na patelnię najpierw cały czosnek z cebulką i paprykami,następnie paski sałaty i ogórka,podsmażamy,odparowujemy wodę i na taki podkład wlewamy jajka,dodajemy sól,pieprz i chilli,zwiększamy ogień na sam koniec smażenia,kiedy jajka osiągną naszą ulubioną konsystencję,dodajemy cząstki pomidora,kulki mozzarellki,płaty parmezanu i zieloną pietruszkę i paski selera wszystko jeszcze chwilę smażymy ok 2 min
podajemy od razu,możemy jeszcze podsypać zieloną pietruchą albo paskami rzymskiej sałaty Smacznego ;-)