Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
myślę,że odmian szakszuki jest tyle ilu kucharzy na świecie ;-) to danie ma milion kombinacji i dodatkòw w zależności co lubimy najbardziej,jedno jest pewne,że jest przepyszna,sycąca,bardzo odżywcza i regenerująca,polecam smacznie ;-)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1936
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1936
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2593
Składniki
wszystkie warzywa kroimy w średnie paski,czosnek obieramy-zostawiamy całe ząbki,pietruszkę siekamy jajka rozbijamy do miseczki,parmezan ścieramy na średnie płaty
masło klarujemy i wrzucamy na patelnię najpierw cały czosnek z cebulką i paprykami,następnie paski sałaty i ogórka,podsmażamy,odparowujemy wodę i na taki podkład wlewamy jajka,dodajemy sól,pieprz i chilli,zwiększamy ogień na sam koniec smażenia,kiedy jajka osiągną naszą ulubioną konsystencję,dodajemy cząstki pomidora,kulki mozzarellki,płaty parmezanu i zieloną pietruszkę i paski selera wszystko jeszcze chwilę smażymy ok 2 min
podajemy od razu,możemy jeszcze podsypać zieloną pietruchą albo paskami rzymskiej sałaty Smacznego ;-)