Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
myślę,że odmian szakszuki jest tyle ilu kucharzy na świecie ;-) to danie ma milion kombinacji i dodatkòw w zależności co lubimy najbardziej,jedno jest pewne,że jest przepyszna,sycąca,bardzo odżywcza i regenerująca,polecam smacznie ;-)
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 246
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 99
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 246
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 99
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Składniki
wszystkie warzywa kroimy w średnie paski,czosnek obieramy-zostawiamy całe ząbki,pietruszkę siekamy jajka rozbijamy do miseczki,parmezan ścieramy na średnie płaty
masło klarujemy i wrzucamy na patelnię najpierw cały czosnek z cebulką i paprykami,następnie paski sałaty i ogórka,podsmażamy,odparowujemy wodę i na taki podkład wlewamy jajka,dodajemy sól,pieprz i chilli,zwiększamy ogień na sam koniec smażenia,kiedy jajka osiągną naszą ulubioną konsystencję,dodajemy cząstki pomidora,kulki mozzarellki,płaty parmezanu i zieloną pietruszkę i paski selera wszystko jeszcze chwilę smażymy ok 2 min
podajemy od razu,możemy jeszcze podsypać zieloną pietruchą albo paskami rzymskiej sałaty Smacznego ;-)