Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, długie w wykonaniu, PRZEPYSZNE !
Polecam.
Odsłon: 114
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 851
Polecam.
Odsłon: 114
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 851
Składniki
Robimy marynatę. Wszystkie składniki oprócz cebuli i czosnku sypiemy do miseczki i mieszamy dokładnie aż do powstania płynnej brei.
Mięso przekładamy do woreczka , nabijamy je wcześniej kilkukrotnie nożem w wielu miejscach aby marynata wniknęła do środka. Po związaniu delikatnie masujemy nasze mięsko aby marynata dostała się w każdy jego zakamarek Woreczek związujemy i odkładamy do lodówki na minimum 12 godzin.
Po nocy wyjmujemy " cukierek " z lodówki i wylewamy zawartość do naczynia żaroodpornego. Obkładamy cebulą i czosnkiem.
Nim przejdziemy do właściwego pieczenia, wpierw pieczemy 23 minuty w 200 stopniach bez przykrycia z włączonym termoobiegiem. Po tym czasie piekarnik nastawiamy na 115 stopni bez termoobiegu i pieczemy pod przykryciem PIĘĆ godzin.
Po tym czasie mięsko jest delikatne i idealnie kruche. Ledwo dotknięte widelcem rozpada się na włókna. Roboty przy tym daniu niema dużo, jednak to czekanie... WIERZCIE MI ZE WARTO !
Danie idealnie komponuje się z kluskami śląskimi i surówka :) Polecam !