Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli mięso z kurczaka w najlepszym możliwym wydaniu ;-)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3422
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40695
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1081
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3422
Składniki
mięso z kurczaka (wybieramy udka z kurczaka bez kości i bez skóry) kroimy na mniejsze kawałki
cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, a potem szklimy na oleju w dużym rondlu (wybieramy rondel o grubym dnie i z przykryciem)
do zeszklonej cebuli z czosnkiem dodajemy passatę, sos sojowy, sos BBQ, ocet i przyprawy, na końcu dodajemy kurczaka, zmniejszamy ogień na minimum, przykrywamy i dusimy całość ok godzinę
teraz szarpiemy (przy pomocy dwóch widelców) każdy kawałek kurczaka na włókna, wszystko dokładnie mieszamy i już w odkrytym rondlu gotujemy, aż odparuje cały płyn
na koniec solimy jeszcze do smaku i dodajemy posiekaną natkę pietruszki
tak powstały farsz możemy układać na kanapkach lub podawać w nowojorskim stylu: w bułkach hamburgerowych w towarzystwie ogórków konserwowych, sosu BBQ i prażonej cebulki, smacznego