Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli mięso z kurczaka w najlepszym możliwym wydaniu ;-)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
mięso z kurczaka (wybieramy udka z kurczaka bez kości i bez skóry) kroimy na mniejsze kawałki
cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, a potem szklimy na oleju w dużym rondlu (wybieramy rondel o grubym dnie i z przykryciem)
do zeszklonej cebuli z czosnkiem dodajemy passatę, sos sojowy, sos BBQ, ocet i przyprawy, na końcu dodajemy kurczaka, zmniejszamy ogień na minimum, przykrywamy i dusimy całość ok godzinę
teraz szarpiemy (przy pomocy dwóch widelców) każdy kawałek kurczaka na włókna, wszystko dokładnie mieszamy i już w odkrytym rondlu gotujemy, aż odparuje cały płyn
na koniec solimy jeszcze do smaku i dodajemy posiekaną natkę pietruszki
tak powstały farsz możemy układać na kanapkach lub podawać w nowojorskim stylu: w bułkach hamburgerowych w towarzystwie ogórków konserwowych, sosu BBQ i prażonej cebulki, smacznego