Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna propozycja z "greckiego party". Proste i aromatyczne szaszłyki, dzieki jogurtowi w marynacie mieso pozostaje soczyste.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Cebule, mieso i papryke pokroic na kawalki. Skladniki marynaty wymieszac razem i wymieszac z miesem, papryka i cebula. Marynowac minimum 1 godzine (im dluzej tym lepiej) Nastepnie nakladac na patyczki do szaszlykow na przemian cebyle, mieso i papryke. Grillowac lub piec w piekarniku okolo 20min obracajac co jakis czas.
Podawac z chlebkiem pita, salatka i sosem tzatziki. Zamarynowane mieso z warzywami mozna zamrozic w lodowce. Zamiast kurczaka mozna uzyc schabu