Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna propozycja z "greckiego party". Proste i aromatyczne szaszłyki, dzieki jogurtowi w marynacie mieso pozostaje soczyste.
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 224
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 181
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1364
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 451
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 224
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 181
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1364
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 451
Składniki
Cebule, mieso i papryke pokroic na kawalki. Skladniki marynaty wymieszac razem i wymieszac z miesem, papryka i cebula. Marynowac minimum 1 godzine (im dluzej tym lepiej) Nastepnie nakladac na patyczki do szaszlykow na przemian cebyle, mieso i papryke. Grillowac lub piec w piekarniku okolo 20min obracajac co jakis czas.
Podawac z chlebkiem pita, salatka i sosem tzatziki. Zamarynowane mieso z warzywami mozna zamrozic w lodowce. Zamiast kurczaka mozna uzyc schabu