Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki balsamiczne z karkówki i pomidorków koktajlowych to soczysta uczta z grilla, gdzie wyraziste mięso spotyka się z delikatną słodyczą pieczonych warzyw. Każdy kęs to aromatyczne połączenie kruchej karkówki i eksplozji smaku dojrzewających w słońcu pomidorków.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10069
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2698
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1836
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 696
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10069
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2698
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1836
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 696
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3930
Składniki
Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w grubą kostkę. Pomidorki umyj i usuń gałązki. Karkówkę zamocz w marynacie i pozostaw na około dwie godziny.
Po tym czasie na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nakłuwaj na zmianę mięso i pomidorki. Zaczynaj i kończ szaszłyka mięsem, by nic nie spadało z patyczków. Grilluj szaszłyki na ulubiony stopień wysmażenia na patelni grillowej lub klasycznym grillu.