Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki balsamiczne z karkówki i pomidorków koktajlowych to soczysta uczta z grilla, gdzie wyraziste mięso spotyka się z delikatną słodyczą pieczonych warzyw. Każdy kęs to aromatyczne połączenie kruchej karkówki i eksplozji smaku dojrzewających w słońcu pomidorków.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12720
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12720
Składniki
Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w grubą kostkę. Pomidorki umyj i usuń gałązki. Karkówkę zamocz w marynacie i pozostaw na około dwie godziny.
Po tym czasie na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nakłuwaj na zmianę mięso i pomidorki. Zaczynaj i kończ szaszłyka mięsem, by nic nie spadało z patyczków. Grilluj szaszłyki na ulubiony stopień wysmażenia na patelni grillowej lub klasycznym grillu.