Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Smaczne danie :)
Odsłon: 582
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 942
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26149
Smaczne danie :)
Odsłon: 582
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 942
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26149
Składniki
Polędwicę kroimy w grubą kostkę(około 16 kawałów) , oprószamy przyprawami i pozostawiamy na 30 minut do przegryzienia. Cebulę kroimy w cząstki (cebula kroimy na pół i każda z części na 3) . Boczek kroimy na prostokąty, paprykę w grubą kostkę.
Gdy indyka mamy gotowego, nabijamy na wykałaczki w następującej kolejności.: indyk-papryka-boczek-cebula-indyk-papryka-boczek-cebula-indyk-papryka-boczek-cebula-indyk . Gotowe szaszłyki pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu około 20 minut lub w piekarniku w temperaturze 200 °C przez 30 minut