Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1171
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38839
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1171
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38839
Składniki
Polędwicę kroimy w grubą kostkę(około 16 kawałów) , oprószamy przyprawami i pozostawiamy na 30 minut do przegryzienia. Cebulę kroimy w cząstki (cebula kroimy na pół i każda z części na 3) . Boczek kroimy na prostokąty, paprykę w grubą kostkę.
Gdy indyka mamy gotowego, nabijamy na wykałaczki w następującej kolejności.: indyk-papryka-boczek-cebula-indyk-papryka-boczek-cebula-indyk-papryka-boczek-cebula-indyk . Gotowe szaszłyki pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu około 20 minut lub w piekarniku w temperaturze 200 °C przez 30 minut