Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z uda kurczaka z papryką, idealne na grilla. Mięso przyprawione czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Szybka obróbka termiczna i posiłek gotowy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1914
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6335
Polecam.
Odsłon: 357
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 795
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 361
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1914
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6335
Polecam.
Odsłon: 357
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 795
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 361
Składniki
Mięso umyć, pokroić na kawałki. Paprykę umyć i pokroić na kawałki podobne wielkością do mięsa. Wszystkie przyprawy wsypać do miski z mięsem i papryką, dolać olej i wymieszać.
Patyczki włożyć do wody na 10 minut, a następnie ponakłuwać mięso i paprykę, przeplatając raz paprykę kilka razy mięso itd. Szaszłyki układamy na rozgrzany grill i co jakiś czas przewracamy na inny bok tak aby się nie przypaliły. Mięso z uda dochodzi bardzo szybko, a przy tym jest bardzo wilgotne i delikatne. Gotowe !!!