Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z uda kurczaka z papryką, idealne na grilla. Mięso przyprawione czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Szybka obróbka termiczna i posiłek gotowy.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 470
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3457
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1060
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 470
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3457
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1060
Składniki
Mięso umyć, pokroić na kawałki. Paprykę umyć i pokroić na kawałki podobne wielkością do mięsa. Wszystkie przyprawy wsypać do miski z mięsem i papryką, dolać olej i wymieszać.
Patyczki włożyć do wody na 10 minut, a następnie ponakłuwać mięso i paprykę, przeplatając raz paprykę kilka razy mięso itd. Szaszłyki układamy na rozgrzany grill i co jakiś czas przewracamy na inny bok tak aby się nie przypaliły. Mięso z uda dochodzi bardzo szybko, a przy tym jest bardzo wilgotne i delikatne. Gotowe !!!