Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z uda kurczaka z papryką, idealne na grilla. Mięso przyprawione czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Szybka obróbka termiczna i posiłek gotowy.
Mięso umyć, pokroić na kawałki.
Paprykę umyć i pokroić na kawałki podobne wielkością do mięsa.
Wszystkie przyprawy wsypać do miski z mięsem i papryką, dolać olej i wymieszać.
Patyczki włożyć do wody na 10 minut, a następnie ponakłuwać mięso i paprykę, przeplatając raz paprykę kilka razy mięso itd.
Szaszłyki układamy na rozgrzany grill i co jakiś czas przewracamy na inny bok tak aby się nie przypaliły.
Mięso z uda dochodzi bardzo szybko, a przy tym jest bardzo wilgotne i delikatne.
Gotowe !!!
Ziemniaki z grilla to podstawa wiosenno-letnich spotkań przy pysznym jedzeniu...
Odsłon: 5531
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata...
Odsłon: 20
Sałatką z ogórków na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 76
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 156
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 43
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 63
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 160
Przepyszna botwinka na zimę w słoikach. Wspaniały sposób na zatrzymanie lata...
Odsłon: 20
Sałatką z ogórków na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 76
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 156
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 43
Pyszne ogórki z kurkumą na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 63
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 160
Składniki
Mięso umyć, pokroić na kawałki. Paprykę umyć i pokroić na kawałki podobne wielkością do mięsa. Wszystkie przyprawy wsypać do miski z mięsem i papryką, dolać olej i wymieszać.
Patyczki włożyć do wody na 10 minut, a następnie ponakłuwać mięso i paprykę, przeplatając raz paprykę kilka razy mięso itd. Szaszłyki układamy na rozgrzany grill i co jakiś czas przewracamy na inny bok tak aby się nie przypaliły. Mięso z uda dochodzi bardzo szybko, a przy tym jest bardzo wilgotne i delikatne. Gotowe !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbaski
Dania główne
Kotlety mielone Magdy Gessler
Dania główne
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym i serem
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem
Potrawka z kiełbaski
Sycąca potrawka, doskonała zarówno w wersji solo jak i z dodatkiem ryżu/makaronu
Odsłon: 43
Kotlety mielone Magdy Gessler
Kotlety mielone to polska klasyka, która obowiązkowo musi znaleźć się w menu...
Odsłon: 64