Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z uda kurczaka z papryką, idealne na grilla. Mięso przyprawione czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Szybka obróbka termiczna i posiłek gotowy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1095
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5649
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18112
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1095
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5649
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18112
Składniki
Mięso umyć, pokroić na kawałki. Paprykę umyć i pokroić na kawałki podobne wielkością do mięsa. Wszystkie przyprawy wsypać do miski z mięsem i papryką, dolać olej i wymieszać.
Patyczki włożyć do wody na 10 minut, a następnie ponakłuwać mięso i paprykę, przeplatając raz paprykę kilka razy mięso itd. Szaszłyki układamy na rozgrzany grill i co jakiś czas przewracamy na inny bok tak aby się nie przypaliły. Mięso z uda dochodzi bardzo szybko, a przy tym jest bardzo wilgotne i delikatne. Gotowe !!!