Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z uda kurczaka z papryką, idealne na grilla. Mięso przyprawione czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Szybka obróbka termiczna i posiłek gotowy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1620
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3036
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1113
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1903
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1620
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3036
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1113
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1903
Składniki
Mięso umyć, pokroić na kawałki. Paprykę umyć i pokroić na kawałki podobne wielkością do mięsa. Wszystkie przyprawy wsypać do miski z mięsem i papryką, dolać olej i wymieszać.
Patyczki włożyć do wody na 10 minut, a następnie ponakłuwać mięso i paprykę, przeplatając raz paprykę kilka razy mięso itd. Szaszłyki układamy na rozgrzany grill i co jakiś czas przewracamy na inny bok tak aby się nie przypaliły. Mięso z uda dochodzi bardzo szybko, a przy tym jest bardzo wilgotne i delikatne. Gotowe !!!