Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki pieczone na ogniu i serwowane na szpadkach to gruziński przysmak. Przepis pochodzi z 489. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15042
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1226
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1345
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 217
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15042
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1226
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1345
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 217
Składniki
Mięso pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę posiekać w półplastry. Przełożyć do miski. Wlać ocet jabłkowy. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić liście laurowe. Do tak przygotowanej marynaty wrzucić wieprzowinę. Wymieszać, przykryć i na całą dobę wstawić do lodówki.
Zamarynowane mięso nabić na szpadki. Upiec nad żarem (ok. 30 minut, od czasu do czasu obrócić).
Szaszłyki zdjąć ze szpadek (najlepiej odciąć ostrym nożem) i wymieszać z pokrojoną w plastry cebulą. Podawać z sałatką szwedzką.