Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki gyros z polędwiczek

Szaszłyki gyros z polędwiczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 487 Ocena: 12138

Dodano:

Odsłon: 3646

Szaszłyki w kolejnej odsłonie:) Mięso przekładane cebulą, bardzo treściwe, raczej cięższe niż lżejsze danie, takie typowo męskie.

Składniki

  • 1/2 kg polędwiczek wieprzowych
  • 3-4 nieduże cebule
  • przyprawa gyros
  • 3 łyżki oleju
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyki gyros z polędwiczek

Przygotowanie

  1. Polędwiczki kroimy w plastry. Dodajemy olej, przyprawę gyros i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.

  2. Na patyczki do szaszłyków nawlekamy na przemian mięso i plastry cebuli.

  3. Szaszłyki grllujemy na grillu do momentu aż mieso i cebula będą miękkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń