Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piekarniku, sprawdzą się na obiad albo na ciepłą kolację.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Przygotowujemy marynatę do mięsa – składniki marynaty mieszamy w misce. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski. Obtaczamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Przygotowujemy marynatę do warzyw – do miski wlewamy pół szklanki oleju dodajemy 1 łyżkę słodkiej papryki, pół łyżki ostrej papryki i soli, mieszamy. Cebulę obieramy, papryki myjemy i usuwamy z nich gniazda nasienne, pieczarki czyścimy i pozostawiamy je w całości. Następnie paprykę i cebule kroimy w kawałki odpowiadające wielkością pokrojonemu kurczakowi i wszystkie warzywa odtaczamy w marynacie. Kiełbasę kroimy w grubsze plasterki. Boczek zwijamy w rulon. Nadziewamy szaszłyki – (kawałek mięsa przekładamy warzywem) kurczak, czerwona papryka, kiełbasa, pieczarka, zielona papryka, boczek, cebula, żółta papryka i kurczak. Szaszłyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C, góra-dół, ok 20-25 min.