Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące i smaczne danie.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 665
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15107
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1830
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 665
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15107
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1830
Składniki
Do mięsa dodać musztardę, majonez, pastę chili. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i imbirem. Wszystko wymieszać.
Ulepić kotleciki i obtoczyć w ziarnach sezamu. W międzyczasie obrać ziemniaki i dynię. Pokroić na równe kawałki i gotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy aż zmiękną.
Kiedy ziemniaki i dynia zaczynają mięknąć nabić kotleciki na patyczki.
Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 12-15 minut.
Por pokroić w plasterki, ogórka w półplasterki. Dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać.
Ziemniaki i dynię odcedzić przecisnąć przez praskę i wymieszać aż uzyskamy jednolitą konsystencję.
Smacznego