Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące i smaczne danie.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 455
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Składniki
Do mięsa dodać musztardę, majonez, pastę chili. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i imbirem. Wszystko wymieszać.
Ulepić kotleciki i obtoczyć w ziarnach sezamu. W międzyczasie obrać ziemniaki i dynię. Pokroić na równe kawałki i gotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy aż zmiękną.
Kiedy ziemniaki i dynia zaczynają mięknąć nabić kotleciki na patyczki.
Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 12-15 minut.
Por pokroić w plasterki, ogórka w półplasterki. Dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać.
Ziemniaki i dynię odcedzić przecisnąć przez praskę i wymieszać aż uzyskamy jednolitą konsystencję.
Smacznego