Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące i smaczne danie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3674
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 244
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 350
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 576
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3674
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 244
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 350
Składniki
Do mięsa dodać musztardę, majonez, pastę chili. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i imbirem. Wszystko wymieszać.
Ulepić kotleciki i obtoczyć w ziarnach sezamu. W międzyczasie obrać ziemniaki i dynię. Pokroić na równe kawałki i gotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy aż zmiękną.
Kiedy ziemniaki i dynia zaczynają mięknąć nabić kotleciki na patyczki.
Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 12-15 minut.
Por pokroić w plasterki, ogórka w półplasterki. Dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać.
Ziemniaki i dynię odcedzić przecisnąć przez praskę i wymieszać aż uzyskamy jednolitą konsystencję.
Smacznego