Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale sprawdzą się warzywne szaszłyki. Dodaj do nich kolorowe papryki, cukinię, a także czerwoną i białą cebulę. Wszystko wystarczy posmarować marynatą na bazie oleju roślinnego i ulubionych przypraw. Zdrowa opcja z rusztu gotowa.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16643
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5378
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12019
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16643
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5378
Składniki
Wszystkie warzywa umyj, następnie pokrój cukinię i cebule w plastry, a paprykę w dosyć duże kwadraty.
Nadziej warzywa naprzemiennie na patyczki do grilla, aż do wykorzystania wszystkich składników.
W miseczce przygotuj marynatę, do oliwy lub oleju wsyp paprykę słodką, wędzoną, czosnek, sól i pieprz wszystko wymieszaj. Posmaruj dokładnie szaszłyki, odstaw na kilka minut.
Grilluj warzywa na małym ogniu przez około pół godziny co jakiś czas przekręcając szaszłyki.