Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale sprawdzą się warzywne szaszłyki. Dodaj do nich kolorowe papryki, cukinię, a także czerwoną i białą cebulę. Wszystko wystarczy posmarować marynatą na bazie oleju roślinnego i ulubionych przypraw. Zdrowa opcja z rusztu gotowa.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5366
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47816
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5366
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47816
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Składniki
Wszystkie warzywa umyj, następnie pokrój cukinię i cebule w plastry, a paprykę w dosyć duże kwadraty.
Nadziej warzywa naprzemiennie na patyczki do grilla, aż do wykorzystania wszystkich składników.
W miseczce przygotuj marynatę, do oliwy lub oleju wsyp paprykę słodką, wędzoną, czosnek, sól i pieprz wszystko wymieszaj. Posmaruj dokładnie szaszłyki, odstaw na kilka minut.
Grilluj warzywa na małym ogniu przez około pół godziny co jakiś czas przekręcając szaszłyki.