Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z cukinii z dodatkiem aromatycznego kurczaka świetnie smakują z sałatką, pieczonymi ziemniakami lub sosem jogurtowym. Idealne na grilla lub domowy obiad!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 454
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1427
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 454
Składniki
W misce wymieszaj olej, cydr, musztardę, sól, pieprz oraz igiełki rozmarynu (obrane z gałązek). Kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w kostkę. Obtocz dokładnie w marynacie. Przykryj i wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę.
Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kwadraty o boku około 2 cm. Cukinię umyj i pokrój w grubsze plasterki. Umieść w misce. Skrop całość oliwą i sokiem z cytryny. Posól i popieprz. Wymieszaj.
Czosnek obierz – pozostaw ząbki w całości.
Zamarynowane kawałki kurczaka nadziewaj naprzemiennie z papryką i cukinią na 4 patyczki.
Grilluj szaszłyki przez ok. 15-20 minut, obracając co kilka minut aż kurczak będzie dobrze wypieczony i warzywa lekko przypieczone.