Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Grill na powietrzu jest doskonałą okazją do spotkań towarzyskich, aby nie zawsze na ruszcie było to samo czyli kawałek mięsa lub kiełbasa solo, proponuję szaszłyki z kiełbasy z marynowanymi warzywami. Ta marynata sprawia, że warzywa mają niepowtarzalny smak. To połączenie jest fantastyczne - chrupiąca kiełbaska i miękkie warzywa trzeba tylko pilnować żeby nie spalić bo pieką się bardzo szybko. Doskonały do nich jest dip grillowy ze świeżego ogórka. Pycha!
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 108
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 165
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2170
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 108
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 165
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2170
Składniki
Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w grubszą kostkę . Tak samo przygotowujemy pozostałe warzywa.
W większej misce łączymy oliwę, ocet, posiekany czosnek i sok z cytryny, a następnie mieszamy z mieszanką ziołową do grilla oraz solą i pieprzem. Dodajemy posiekane świeże oregano. Pokrojone warzywa wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Kiełbasę kroimy na grubsze kawałki.
Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie aby się nie spaliły na grillu, wyjmujemy z wody, nadziewamy na nie kiełbasę i na przemian zamarynowane warzywa. Grillujemy szaszłyki po 5-7 minut z każdej strony. Podajemy z dowolnym grillowym dipem. Smacznego!