Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na letniego ogrodowego grilla. Doskonałe również z patelni grillowej. Zachwyci Was połączenie delikatnego smaku mięsa kurczaka z wyrazistym świeżym smakiem ananasa.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 522
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3586
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4220
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30564
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 522
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3586
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4220
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30564
Składniki
Drewniane patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Będą bardziej elastyczne.
Przygotuj marynatę z oleju, cytryny, curry i soli.
Mięso oczyść i pokrój na niezbyt grube równe kawałeczki. Im mniejsze tym szybciej mięso będzie upieczone. Mięso wymieszaj dokładnie z marynatą i postaw w lodówce na minimum 1 godzinę.
Krążki ananasa pokrój na 3 części i nadziewaj patyczki na zmianę kawałkami mięsa i ananasa. Posyp sezamem i grilluj z każdej strony na rozgrzanej patelni grillowej, najpierw na większym ogniu, potem na mniejszym, aż do miękkości mięsa. U mnie ok. 10 minut.
Smacznego!