Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na letniego ogrodowego grilla. Doskonałe również z patelni grillowej. Zachwyci Was połączenie delikatnego smaku mięsa kurczaka z wyrazistym świeżym smakiem ananasa.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Drewniane patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Będą bardziej elastyczne.
Przygotuj marynatę z oleju, cytryny, curry i soli.
Mięso oczyść i pokrój na niezbyt grube równe kawałeczki. Im mniejsze tym szybciej mięso będzie upieczone. Mięso wymieszaj dokładnie z marynatą i postaw w lodówce na minimum 1 godzinę.
Krążki ananasa pokrój na 3 części i nadziewaj patyczki na zmianę kawałkami mięsa i ananasa. Posyp sezamem i grilluj z każdej strony na rozgrzanej patelni grillowej, najpierw na większym ogniu, potem na mniejszym, aż do miękkości mięsa. U mnie ok. 10 minut.
Smacznego!