Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na letniego ogrodowego grilla. Doskonałe również z patelni grillowej. Zachwyci Was połączenie delikatnego smaku mięsa kurczaka z wyrazistym świeżym smakiem ananasa.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105443
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105443
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Składniki
Drewniane patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Będą bardziej elastyczne.
Przygotuj marynatę z oleju, cytryny, curry i soli.
Mięso oczyść i pokrój na niezbyt grube równe kawałeczki. Im mniejsze tym szybciej mięso będzie upieczone. Mięso wymieszaj dokładnie z marynatą i postaw w lodówce na minimum 1 godzinę.
Krążki ananasa pokrój na 3 części i nadziewaj patyczki na zmianę kawałkami mięsa i ananasa. Posyp sezamem i grilluj z każdej strony na rozgrzanej patelni grillowej, najpierw na większym ogniu, potem na mniejszym, aż do miękkości mięsa. U mnie ok. 10 minut.
Smacznego!