Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki można przygotować na grillu lub w piekarniku, sprawdzą się na obiad albo na ciepłą kolację.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Przygotowujemy marynatę – składniki marynaty mieszamy w misce.
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski, obtaczamy wszystkie w marynacie, nakrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na co najmniej 30minut. Cukinię kroimy wzdłuż na bardzo cieniutkie paseczki – najłatwiej zrobić to przy pomocy obieraczki. Cebulę obieramy, kroimy w kawałki odpowiadające wielkością pokrojonemu kurczakowi. Na patyczki nadziewamy marynowane piersi z kurczaka, zrolowane paski cukinie i kawałki cebuli. Szaszłyki pieczemy na grillu lub w piekarniku (piekarniku nagrzanym do 180 st. C, góra-dół), przez 15-20minut, obracając kilka razy.
Smacznego.