Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiego dania jeszcze nie smakowaliście, szaszłyki z kurczaka w aromatycznej marynacie a wszystko to podane na kuskusie z warzywami. Tak przygotowanym daniem możesz zaskoczyć gości lub podać na niedzielny rodziny obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 902
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 902
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę. Wszystkie składniki na marynatę łączę ze sobą, czosnek obieram, przeciskam przez praskę. 2. Marynatę łączę z mięsem i odstawiam najlepiej na noc do lodówki.
3. Kaszę Kuskus zalewam gorącą wodą, solę i odstawiam na 10 minut na bok. 4. Warzywa myję, osuszam, pomidory kroję w kostkę, ogórka obieram, kroję w kostkę z papryki usuwam nasiona, kroję w kostkę, kapustę szatkuję na małe kawałki. Warzywa łączę z kaszą kuskus, wlewam oliwę, dokładnie mieszam i wykładam na dno naczynia.
5. Cebulę obieram kroję w krążki i utykam na patyczki do szaszłyków na przemian z mięsem. 6. Szaszłyki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C
7. Po upieczeniu szaszłyki układam na kaszy kuskus i podaję. Można również danie przygotować wcześniej i całość razem z kaszą podgrzać w piekarniku. 8. Gotowe. 9. Smacznego.