Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy to świetny okres na przygotowanie tych pysznych, kolorowych szaszłyków. Wystarczy kilka warzyw, odpowiednia marynata i mamy prawdziwą ucztę dla podniebienia. Takie szaszłyki są świetną alternatywą dla grillowanych kiełbas czy kaszanek :) Będzie pysznie!
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17123
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3109
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 473
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 147
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2018
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17123
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3109
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 473
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 147
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2018
Składniki
Warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w większą kostkę. Cukinię przekroić wzdłuż i pokroić na ok. 2 cm plastry. Cebule pokroić na ćwiartki. Mięso umyć i osuszyć. pokroić w większą kostkę. Wszystkie warzywa oraz mięso zalać przygotowaną marynatą z oleju i przypraw. Wymieszać rękami i odstawić na ok. 30 minut do przegryzienia.
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Na każdy patyczek nadziewać naprzemiennie warzywa i mięso. Grillować na grillu tradycyjnym, patelni grillowej lub grillu elektrycznym z każdej strony do zarumienienia.