Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy to świetny okres na przygotowanie tych pysznych, kolorowych szaszłyków. Wystarczy kilka warzyw, odpowiednia marynata i mamy prawdziwą ucztę dla podniebienia. Takie szaszłyki są świetną alternatywą dla grillowanych kiełbas czy kaszanek :) Będzie pysznie!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Składniki
Warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w większą kostkę. Cukinię przekroić wzdłuż i pokroić na ok. 2 cm plastry. Cebule pokroić na ćwiartki. Mięso umyć i osuszyć. pokroić w większą kostkę. Wszystkie warzywa oraz mięso zalać przygotowaną marynatą z oleju i przypraw. Wymieszać rękami i odstawić na ok. 30 minut do przegryzienia.
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Na każdy patyczek nadziewać naprzemiennie warzywa i mięso. Grillować na grillu tradycyjnym, patelni grillowej lub grillu elektrycznym z każdej strony do zarumienienia.