Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy to świetny okres na przygotowanie tych pysznych, kolorowych szaszłyków. Wystarczy kilka warzyw, odpowiednia marynata i mamy prawdziwą ucztę dla podniebienia. Takie szaszłyki są świetną alternatywą dla grillowanych kiełbas czy kaszanek :) Będzie pysznie!
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31177
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 373
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1452
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31177
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 373
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1452
Składniki
Warzywa umyć i dokładnie osuszyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić ją w większą kostkę. Cukinię przekroić wzdłuż i pokroić na ok. 2 cm plastry. Cebule pokroić na ćwiartki. Mięso umyć i osuszyć. pokroić w większą kostkę. Wszystkie warzywa oraz mięso zalać przygotowaną marynatą z oleju i przypraw. Wymieszać rękami i odstawić na ok. 30 minut do przegryzienia.
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Na każdy patyczek nadziewać naprzemiennie warzywa i mięso. Grillować na grillu tradycyjnym, patelni grillowej lub grillu elektrycznym z każdej strony do zarumienienia.