Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jędrne warzyw, soczyste pieczarki i wyrazisty w smaku ser halloumi. Takie szaszłyki z pewnością zasmakują także mięsożercom ;) To świetna alternatywa dla tradycyjnych, mięsnych szaszłyków :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Ser osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić na prostokątne kawałki. Cukinię umyć, odciąć końce i pokroić na grubsze plastry, paprykę oczyścić i pokroić na kawałki o boku około 3 cm, cebulę pokroić na cztery części i rozdzielić warstwy. Pieczarki pozbawić trzonków.
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać oliwę i przyprawy. Wymieszać rękami, tak, aby składniki równomiernie pokryły się przyprawami. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Składniki nadziewać naprzemiennie na patyczki. Grillować na dobrze rozgrzanym grillu węglowym (na tacce), patelni grillowej lub grillu elektrycznym z każdej strony na złoty kolor. Podawać od razu po przygotowaniu.