Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jędrne warzyw, soczyste pieczarki i wyrazisty w smaku ser halloumi. Takie szaszłyki z pewnością zasmakują także mięsożercom ;) To świetna alternatywa dla tradycyjnych, mięsnych szaszłyków :)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10121
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5322
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 50
Dziś do pracy.
Odsłon: 695
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10121
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5322
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 50
Dziś do pracy.
Odsłon: 695
Składniki
Ser osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić na prostokątne kawałki. Cukinię umyć, odciąć końce i pokroić na grubsze plastry, paprykę oczyścić i pokroić na kawałki o boku około 3 cm, cebulę pokroić na cztery części i rozdzielić warstwy. Pieczarki pozbawić trzonków.
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać oliwę i przyprawy. Wymieszać rękami, tak, aby składniki równomiernie pokryły się przyprawami. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Składniki nadziewać naprzemiennie na patyczki. Grillować na dobrze rozgrzanym grillu węglowym (na tacce), patelni grillowej lub grillu elektrycznym z każdej strony na złoty kolor. Podawać od razu po przygotowaniu.