Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jędrne warzyw, soczyste pieczarki i wyrazisty w smaku ser halloumi. Takie szaszłyki z pewnością zasmakują także mięsożercom ;) To świetna alternatywa dla tradycyjnych, mięsnych szaszłyków :)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 90
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 70
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 90
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 70
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 202
Składniki
Ser osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić na prostokątne kawałki. Cukinię umyć, odciąć końce i pokroić na grubsze plastry, paprykę oczyścić i pokroić na kawałki o boku około 3 cm, cebulę pokroić na cztery części i rozdzielić warstwy. Pieczarki pozbawić trzonków.
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać oliwę i przyprawy. Wymieszać rękami, tak, aby składniki równomiernie pokryły się przyprawami. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Składniki nadziewać naprzemiennie na patyczki. Grillować na dobrze rozgrzanym grillu węglowym (na tacce), patelni grillowej lub grillu elektrycznym z każdej strony na złoty kolor. Podawać od razu po przygotowaniu.