Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jędrne warzyw, soczyste pieczarki i wyrazisty w smaku ser halloumi. Takie szaszłyki z pewnością zasmakują także mięsożercom ;) To świetna alternatywa dla tradycyjnych, mięsnych szaszłyków :)
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 406
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 94
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 286
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 108
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4443
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 406
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 94
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 286
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 108
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4443
Składniki
Ser osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić na prostokątne kawałki. Cukinię umyć, odciąć końce i pokroić na grubsze plastry, paprykę oczyścić i pokroić na kawałki o boku około 3 cm, cebulę pokroić na cztery części i rozdzielić warstwy. Pieczarki pozbawić trzonków.
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać oliwę i przyprawy. Wymieszać rękami, tak, aby składniki równomiernie pokryły się przyprawami. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Składniki nadziewać naprzemiennie na patyczki. Grillować na dobrze rozgrzanym grillu węglowym (na tacce), patelni grillowej lub grillu elektrycznym z każdej strony na złoty kolor. Podawać od razu po przygotowaniu.