Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, głęboki smak rosołu wzbogaciłam dodając kwiat macis i szczyptę szafranu. Mięso z gołębi jest delikatne, posiada unikatowy bukiet smakowy i jest lekkostrawne.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 87
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1470
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 87
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1470
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2854
Składniki
Umyte tuszki gołębi razem z podrobami przekładam do garnka. Dodaję warzywa i przyprawy oprócz soli. Zalewam zimną wodą tak aby pokryła mięso i warzywa. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, rosół powinien tylko mrugać. Trwa to około 3-4 godziny. Pod koniec gotowania dodaję zieleninę i solę do smaku.
Rosół podałam czysty dlatego, że nie chciałam tłumić jego delikatnego smaku innymi dodatkami. Można go podać z domowym makaronem lub kluskami lanymi.
Szafran naturalnie wzmacnia kolor rosołu.