Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, głęboki smak rosołu wzbogaciłam dodając kwiat macis i szczyptę szafranu. Mięso z gołębi jest delikatne, posiada unikatowy bukiet smakowy i jest lekkostrawne.
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 72
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 69
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 72
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 69
Składniki
Umyte tuszki gołębi razem z podrobami przekładam do garnka. Dodaję warzywa i przyprawy oprócz soli. Zalewam zimną wodą tak aby pokryła mięso i warzywa. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, rosół powinien tylko mrugać. Trwa to około 3-4 godziny. Pod koniec gotowania dodaję zieleninę i solę do smaku.
Rosół podałam czysty dlatego, że nie chciałam tłumić jego delikatnego smaku innymi dodatkami. Można go podać z domowym makaronem lub kluskami lanymi.
Szafran naturalnie wzmacnia kolor rosołu.