Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, głęboki smak rosołu wzbogaciłam dodając kwiat macis i szczyptę szafranu. Mięso z gołębi jest delikatne, posiada unikatowy bukiet smakowy i jest lekkostrawne.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 61
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 144
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3907
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 61
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 144
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3907
Składniki
Umyte tuszki gołębi razem z podrobami przekładam do garnka. Dodaję warzywa i przyprawy oprócz soli. Zalewam zimną wodą tak aby pokryła mięso i warzywa. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, rosół powinien tylko mrugać. Trwa to około 3-4 godziny. Pod koniec gotowania dodaję zieleninę i solę do smaku.
Rosół podałam czysty dlatego, że nie chciałam tłumić jego delikatnego smaku innymi dodatkami. Można go podać z domowym makaronem lub kluskami lanymi.
Szafran naturalnie wzmacnia kolor rosołu.