Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, głęboki smak rosołu wzbogaciłam dodając kwiat macis i szczyptę szafranu. Mięso z gołębi jest delikatne, posiada unikatowy bukiet smakowy i jest lekkostrawne.
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 238
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15153
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 400
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 274
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 238
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15153
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 400
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 274
Składniki
Umyte tuszki gołębi razem z podrobami przekładam do garnka. Dodaję warzywa i przyprawy oprócz soli. Zalewam zimną wodą tak aby pokryła mięso i warzywa. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, rosół powinien tylko mrugać. Trwa to około 3-4 godziny. Pod koniec gotowania dodaję zieleninę i solę do smaku.
Rosół podałam czysty dlatego, że nie chciałam tłumić jego delikatnego smaku innymi dodatkami. Można go podać z domowym makaronem lub kluskami lanymi.
Szafran naturalnie wzmacnia kolor rosołu.