Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycel indyczy z ryżem

Sznycel indyczy z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16042

Dodano:

Odsłon: 3042

Wyborny i smaczny sznycel babci Stefci.

Składniki

  • Składniki:
  • Mięso mielone z indyka 30 dag
  • Ryż 100 gram
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka mielona wędzona słodka 1 płaska łyżeczka
  • Jajko 1 szt.
  • Koperek świeży 1 pęczek
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ryż ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu i ostudzić. Dodać mięso, jajko, posiekany koperek, paprykę wędzoną, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę, gdy będzie za rzadka dodać bułki tartej. Na dłoni formować sznycle, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu, wybornie smakują polane sosem koperkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń