Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny i smaczny sznycel babci Stefci.
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 186
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 385
Przepyszne młode ziemniaczki z groszkiem mogą stanowić idealne danie główne d...
Odsłon: 54
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 186
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 385
Przepyszne młode ziemniaczki z groszkiem mogą stanowić idealne danie główne d...
Odsłon: 54
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu i ostudzić. Dodać mięso, jajko, posiekany koperek, paprykę wędzoną, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę, gdy będzie za rzadka dodać bułki tartej. Na dłoni formować sznycle, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu, wybornie smakują polane sosem koperkowym.