Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycel po wiedeńsku

Sznycel po wiedeńsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2352 Ocena: 52249

Dodano:

Odsłon: 4914

Zaraz po polskim schabowym, jeden z najlepszych kotletów „rozbijanych”. Tym razem udało nam się dorwać wysokiej jakości, cielęcinę. Udało rozbić się mega cienko. Do tego podaliśmy sałatkę ziemniaczaną. Obiad gotowy jest w 30 minut.

Składniki

  • 4 kotlety cielęce (po około 200 g)
  • 6 łyżek mąki
  • 2 jajka
  • 8 łyżek bułki tartej
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sznycel po wiedeńsku

Przygotowanie


  1. Mięso oczyszczamy, kroimy na kotlety. Bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
    Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
    Smażymy na rumiano, na oleju z masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Puma654 11 lipca 2020 Wiener Schnitzel (z udźca) ma być na cały duży talerz-jest na prawdę olbrzymi.W większości smaży się go na maśle klarowanym,inni dodają trochę oleju.Nie używa się do niego pieprzu.Jako dodatek jest ćwiartka cytryny i sałatka ziemniaczana (ziemniaki gotowane w łupinach,cebula,ogórki kiszone lub marynowane,majonez,przyprawy).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń