Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2352 Ocena: 52249
Dodano: 14.04.2020
Odsłon: 4914
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Mięso oczyszczamy, kroimy na kotlety. Bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na rumiano, na oleju z masłem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Puma654 11 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Wiener Schnitzel (z udźca) ma być na cały duży talerz-jest na prawdę olbrzymi.W większości smaży się go na maśle klarowanym,inni dodają trochę oleju.Nie używa się do niego pieprzu.Jako dodatek jest ćwiartka cytryny i sałatka ziemniaczana (ziemniaki gotowane w łupinach,cebula,ogórki kiszone lub marynowane,majonez,przyprawy).0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 24 kwietnia 2020Zgłoś do usunięcia
Wyborna klasyka <32 Kto głosował? | Odpowiedz

slawcio36 22 kwietnia 2020Zgłoś do usunięcia
kotlety cielece ale z jakiej czesci miesa? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 18 kwietnia 2020Zgłoś do usunięcia
Cudowny.1 Kto głosował? | Odpowiedz