Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycel wiedeński

Sznycel wiedeński

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48532

Dodano:

Odsłon: 13047

:)

Składniki

  • 4 kotlety cielęce
  • mąka
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • smalec
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Położyć na desce ,delikatnie rozbić mięso (jak najcieniej). Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano (ok. 3-4 min z każdej strony).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 stycznia 2014 piekne te kotleciki a ja nie pamietam kiedy jadlam ostatni raz cielecinke-mozna chociaz popatrzec..haha

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

figg 16 stycznia 2014 No i proste przyprawy a ile smaku a do tego twoja surówka z ogórka:-))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 16 stycznia 2014 mmm! pycha i do tego duuuzo surowki obojetnie jakiej

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń