Do góry

Dania główne Przepis na:

Sznycel z jajkiem sadzonym

Sznycel z jajkiem sadzonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4764

Dodano:

Odsłon: 2253

Spory kawałek szynki wieprzowej obsmażony i podany z sadzonym jajem to sycąca propozycja obiadowa ;)

Składniki

  • szynka bez kości 5 plastrów
  • mąka 2 łyżki
  • jaja 6 szt
  • bułka tarta 8 łyżek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, rozklepać młotkiem i przyprawić. Następnie panierować najpierw w mące, potem roztrzepanym, jednym jaju i na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

  2. Na osobnej patelni zrobić jaja sadzone. Na usmażonym sznyclu położyć jajo sadzone. Podawać np. z frytkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń