Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne danie na niedzielny obiad
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 790
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3043
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 790
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3043
Składniki
Mięso opłukać, pozbyć się tłuszczu i błonek, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w średnią kostkę, przełożyć do miski, wbić jajka i dodać resztę składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową masę kłaść większą łyżką na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron na rumiano na dosyć wolnym ogniu. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, podawać z sosem chrzanowym posypanym natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi posypanymi czarnym pieprzem. SMACZNEGO.