Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki marynowaniu przez noc mięsa drobiowego w naturalnym jogurcie po usmażeniu sznycle są kruche i soczyste. Dzięki nacięciom po usmażeniu sznycle są niezwykle chrupiące.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6098
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8566
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5898
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6098
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8566
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5898
Składniki
Piersi kroimy w plastry, lekko rozbijamy, nacinamy w kilku miejscach przez środek na wylot. Zalewamy jogurtem. Każdy plaster powinien być dokładnie poryty. Talerz z mięsem owijamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki. Z mięsa zdejmujemy nadmiar jogurtu. Posypujemy solą, pieprzem. Panierujemy w semolinie, rozmąconym jajku i panko. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Sznycle podajemy z półplasterkami cytryny włożonymi w nacięcia.