Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki marynowaniu przez noc mięsa drobiowego w naturalnym jogurcie po usmażeniu sznycle są kruche i soczyste. Dzięki nacięciom po usmażeniu sznycle są niezwykle chrupiące.
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 244
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1998
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 116
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 87
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 79
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 244
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1998
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 116
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 87
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 79
Składniki
Piersi kroimy w plastry, lekko rozbijamy, nacinamy w kilku miejscach przez środek na wylot. Zalewamy jogurtem. Każdy plaster powinien być dokładnie poryty. Talerz z mięsem owijamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki. Z mięsa zdejmujemy nadmiar jogurtu. Posypujemy solą, pieprzem. Panierujemy w semolinie, rozmąconym jajku i panko. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Sznycle podajemy z półplasterkami cytryny włożonymi w nacięcia.